HÜLLŐKNEK

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 30.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

HÜLLŐKNEK

Hüllő a családban- A leguán

Egyre gyakoribb vendéglakásokban a zöld leguán. Sajnos a náluk előforduló betegségek nagyrészt tartási és takarmányozási hibákra vezethető vissza.

Tartásához a vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó egyezmény (CITES) által kiadott engedély szükséges.

A leguánok Közép- és Dél-Amerika trópusi területeiről származnak, amit a terrárium kialakításánál figyelembe kell venni. A természetben élő példányok a vízpartok sűrű erdeinek lombozata között élnek. A leguánok növényevők, a lombozatot fogyasztják szívesen.

leguanA tartásához szükséges:

A tartási hely kialakításánál vegyük figyelembe, hogy a legnagyobb méretű gyíkok közé tartoznak. Egy párnak legalább 2m hosszú, 1m széles és 2m magas terrárium szükséges.

Mivel a leguánok idejük nagy részét a fákon töltik, ezért a tartási hely berendezéseivel próbáljuk meg a természetes élőhely körülményeit visszaadni. Az alját fakéreg zúzalékkal szórjuk be és helyezzünk el különböző vastagságú mászásra alkalmas faágakat.

Mivel trópusi állat a hőmérséklet 30-35 fok legyen és ügyeljünk a magas páratartalomra is, aminek a 70-90 %-ot el kell érnie.

Bővebben...

Hüllők szállítása

Hüllők szállításaEddig szó esett a hüllők tartásáról és takarmányozásáról, de érdemes pár szót ejteni a megfogásukról és szállításukról, hátha orvosi vizsgálatra kell szállítani őket.

Mivel sok hüllő apró, vékony csontú állat, ezért kellő óvatossággal kell eljárni a megfogásukkal. Gyakran szenvednek csontritkulásban, ami helytelen megfogás vagy leesés következtében csonttörések kialakulásához vezethet. Mivel a legtöbb állatnak vékony kis szarulemezekből álló „fogai” vannak ezért védőkesztyű használata ajánlatos kézbe vételkor. Megfogáskor a nyak óvatos megfogásával kell rögzíteni az állat fejét. Gyíkoknál, gekkóknál, agámáknál a farok megfogását kerülni kell, ehelyett a törzset rögzítsük, mert könnyen letörik. Kinő ugyan, de már nem fog eredeti pompájában tündökölni, csökevényes marad.

Bővebben...

Hüllő bajok

Hüllő betegségekAz állattartók közül, főleg a fiatalok körében egyre többen osztják meg a lakókörnyezetüket egzotikus hüllőkkel. Ezen állatok tartását több féle cél vezérli, státusz szimbólum, kíváncsiság, dekadencia, társadalmi szubkultúrák.

A határok megnyílásával ezen állatok beszerezhetősége és elérhetősége jelentősen könnyebbé vált a CITES (veszélyeztetett vadon élő növény- és állatfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozza) nemzetközi egyezmény tiltásai ellenére.

Ezen fajták megbetegedéseinek kezelése az állatorvosok számára is komoly kihívást jelentenek, egyrészt a fajok sokfélesége miatti széleskörű tudásanyag miatt, másrészt a kialakuló megbetegedések zöme már hosszantartó, előrehaladott, gyakran visszafordíthatatlan anyagforgalmi, vagy szervi probléma.

Bővebben...

Teknős tél

teknős teleltetéseA tél közeledtével sok teknősbékatartóknak fel kell készülni az állatok teleltetésére. Ezeknek az állatoknak szükségük van erre a nyugalmi, hibernációs időszakra, hiszen ilyen inaktív időszakban regenerálódik a szervezetük.

Mivel "hidegvérű állatok" a külső hőmérséklet csökkenésével az anyagcsere folyamataik is jelentősen lelassulnak, csökken a mozgásaktivitásuk, csökken a légzés és szívverés szám, lecsökken, kevesebb lesz a felvett eleség mennyisége. A természetben a léghőmérséklet csökkenésével párhuzamosan történnek meg ezek a folyamatok és elkezd az állat téli, nyugvó állapotába kerülni.

Ha ezek a nyugalmi periódusok nem következnek be évente, akkor az állat elveszti szaporodóképességét, hajlamosabbá válik a szervezete a megbetegedésekre, rövidebb élettartamú lesz, hiszen kiesnek a nyugalmi periódusok az életéből. A meleg-égövi fajták kevésbé igénylik ezt a hibernációs időszakot, de a szaporaságuk fenntartása érdekében érdemes őket is alávetni egy ilyen nyugalmi időszaknak.

Bővebben...

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 18:00
Szombat-vasárnap:ZÁRVA

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117